Kutyapisi és a szőnyeg?

alt-icon

Kis kedvencünk rendszeresen a szőnyegre vizel? Hiába itatjuk fel, mindíg ugyan oda végzi el a dolgát? Egyszerű. Az orruk sokkal érzékenyebb mint a miénk. Ők akkor is érzik a szagokat, ha a mi orrunk már nem. Természetesnek veszik hogy oda végezzék el a dolgukat. Hogy mit tehetünk ellene? Olvassa el cikkünket.

Első és legfontosabb lépés! Az öblítés! Amíg pisi van a szőnyegben addig a szagot nem lehet eltávolítani eddig egyértelmű. Hogyan öblítsünk?

  1. Amennyiben van vizes porszívónk úgy a foltot sima vízzel permetezve fentről és lentről is folyamatosan permetezve jól öblítük át. Mikor már sima vizet szívunk fel hagyjuk megszáradni. 
  2. Amennyiben nem rendelkezünk ilyen porszívóval abban az esetben a szőnyeg alá helyezzünk el papírtőrlőkendőket és fentről óvatosan öblögessük vízzel. Nem túl hatásos de tűzoltásnak ez is megteszi. 

Második lépés szagtalanítás: 

Állateledel boltokban lehet kapni speciális szagtalanító spray-ket illetve vegyszereket. Házilag ezekkel is megpróbálkozunk. Fontos! Csak az öblítés után van hatásuk. 

Házi praktikák: Sokszor hallom mikor szőnyegeket hozok el, hogy már megpróbálkoztak az ecettel. Mert hallották hogy a nagymama is így tisztította a szőnyeget. Az ecet savas. A savas hatás pedig roncsol. Ha nem jó arányban használjuk nagyobb kárt is tehetünk a szőnyegben. Tény: Az ecettel valóban lehet szagtalanítani.

Ha ezek a módszerek nem váltak be, akkor érdemes szakemberhez fordulni. 

A mélymosással jóval hatékonyabban el tudjuk távolítani a vizeletet a szőnyegből mint a sima nedves porszívó. Így a szagtalanítással is könnyebben boldogunk. Technológiánkról bővebben itt olvashat.

Szagtalanítás folyamata: 

Az alapos mélymosás után következik a szagtalanítás. Speciális port dolgozunk a szőnyeg szálai közé, mely reakcióba lép a szag forrásával. Hagyunk időt a pornak a reakció időre. Ezután alapos porszívózással és rázással eltávolítjuk a port a szőnyegből. 

Ezt követően újabb mélymosás, samponozás és öblítés következik. 

 

Sajnos így is vannak olyan szőnyegek, amik már menthetetlenek. A vizelet ammóniát tartalmaz, mint az tudjuk az ammonia savas hatása miatt roncsolja a szöveteket. Így ha sokáig a szőnyegben hagyjuk maradandó károsodást okozhat. 

Tags: CMS blog arrowthemes audiojungle envato HTML5