Padlószőnyeg tisztítás

Vállaljuk padlószőnyegek nedves takarítását surloló autómata segítségével. 

Azokat a padlószőnyegeket, melyeket nem lehet felszedni a helyszínen tisztítjuk. 

Kérje ingyenes felmérésünket, és a kollégánk otthonában a szemle során pontos árat tud mondani a tisztításra és annak várható eredményére. 

Fontos! Csak nedves technológiával tisztítható szőnyegeket tudunk takarítani. Szárazporos technológiát nem alkalmazunk. 

Az ár meghatározásánál csak a tisztítandó felület kerül felszámításra, vagyis a bútorok alatti részek kieső felületnek számítanak a szoba alapterületéből. Így a ki nem tisztított részek nem kerülnek felszámításra. 

 

Padlószőnyeg tisztítási folyamata. 

 

2 lépcsős technológiát alkalmazunk padlószőnyegek esetén. 

  1. Samponozás: Habgenerátorral szerelt egytárcsás súroló géppel szárazhabot képezünk a szőnyeg szálai között. A hab megköti a leragadt szennyeződéseket. Reakció időt hagyunk a vegyszernek, amennyiben a szőnyeg erősen szennyezett. A foltokat és a zsírosabb részeket speciális vegyszerrel kezeljük. Letapadt, letaposott padlószőnyegeknél hengerkefés gépet használunk a szőnyeg szálainak visszaállításához. 
  2. Öblítés: Speciális forróvizes extrakciós gép segítségével a szennyeződéssel telített habot kiöblítjük a szőnyegből. A gép álltal a szőnyegszálak tövébe 70 fokos vizet permetezünk majd egy kefe segítségével a szőnyegtisztító adapter átdolgozza a szálakat, ezután a szívó rész eltávolítja a szennyezet vizet. Az öblítést addig végezzük amíg a szőnyegből tiszta vizet nem szívunk vissza. 

Az öblítés után a szőnyeg minimálisan nyirkos marad. Mint a mosásnál a centrifugázás után is nyirkos a ruha. A száradásnak idő kell. Jó idő esetén a száradás az öblítés gyakoriságától függően 24-36 óra.

 

Hogy miért fontos a padlószőnyegek tisztítása arról itt olvashat bővebben. 

Régebben sokan béreltek extrakciós gépeket szőnyegtisztításhoz. Sajnos a mai napig a legtöbben még mindíg azt gondolják hogy a szőnyegtisztítás ezt jelenti. Ha kiváncsi a küldönbségre olvassa el cikkünket.