Köszöntjük a Carpetking.hu oldal akadálymentes felületén!

Főmenü

Home

Rólunk

Szolgáltatásaink

Áraink

Referenciák

Jó tudni

Elérhetőségek

Vállalkozásunk egyaránt foglalkozik lakossági és ipari takarítással. Tevékenységünk nagy részét  szőnyeg és bútorkárpit tisztítás teszi ki. Ipari gépeinknek köszönhetően professzionális takarítást végzünk.

Bútortisztítás

Vállaljuk bútor-kárpitok nedves takarítását extrakciós gép segítségével. 

Szennyeződések: 

Bútoraink a használat során elszennyeződnek. Ezek tisztításáról ugyanúgy kell gondoskodnunk mint ruháink tisztaságáról. A heti rendszerességgel történő porszívózás sajnos nem elég. Időnként a szöveteket is kell nedvesen tisztítani. 

Az emberi bőr zsíros. Így a használat során a bútorok is elzsírosodnak főleg a fejtámaszok, könyöklők, lábhajlatok és ülőfelületeknél. Ilyen szennyződéseknél a háztartások számára elérhető samponok már nem eredményesek. Speciális vegyszer segítségével azonban fel lehet lazítani, és ki lehet öblíteni a kárpitból. 

Szövetek tisztítási folyamata.

  1. Permetezés és vegyszer felhordása a tisztítandó felületre. Első lépésként samponos vizet permetezünk a szövetre. A sampont puha kefével a szálak közé dolgozzuk. A vegyszer reakcióba lép a szennyződéssel. 
  2. Öblítés 1. A samponozott bútort extrakciós géppel átöblítjük és a fellazított szennyeződést eltábolítjuk. 
  3. Zsírtalanítás: A bútorszövet zsírtól vagy egyéb makacs folttól szennyezett speciális vegyszerrel kezeljük.
  4. Öblítés 2. A vegyszer álltal fellazított szennyeződést öblítés során eltívolítjuk. Az öblítést addig végezzük, míg tiszta vizet nem szívünk ki a szövetből. 

A tisztítás után a szövetek felfrissülnek, és friss illat költözik otthonába. A takarítás után a bútor nyirkos marad. Száradási idő az öblítés mennyiségétől függően 24-36 óra. 

Kitakarított bútorainkat nézze meg a galériánkban.

Padlószőnyeg tisztítás

Vállaljuk padlószőnyegek nedves takarítását surloló autómata segítségével. 

Azokat a padlószőnyegeket, melyeket nem lehet felszedni a helyszínen tisztítjuk. 

Kérje ingyenes felmérésünket, és a kollégánk otthonában a szemle során pontos árat tud mondani a tisztításra és annak várható eredményére. 

Fontos! Csak nedves technológiával tisztítható szőnyegeket tudunk takarítani. Szárazporos technológiát nem alkalmazunk. 

Az ár meghatározásánál csak a tisztítandó felület kerül felszámításra, vagyis a bútorok alatti részek kieső felületnek számítanak a szoba alapterületéből. Így a ki nem tisztított részek nem kerülnek felszámításra. 

Padlószőnyeg tisztítási folyamata. 

2 lépcsős technológiát alkalmazunk padlószőnyegek esetén. 

  1. Samponozás: Habgenerátorral szerelt egytárcsás súroló géppel szárazhabot képezünk a szőnyeg szálai között. A hab megköti a leragadt szennyeződéseket. Reakció időt hagyunk a vegyszernek, amennyiben a szőnyeg erősen szennyezett. A foltokat és a zsírosabb részeket speciális vegyszerrel kezeljük. Letapadt, letaposott padlószőnyegeknél hengerkefés gépet használunk a szőnyeg szálainak visszaállításához. 
  2. Öblítés: Speciális forróvizes extrakciós gép segítségével a szennyeződéssel telített habot kiöblítjük a szőnyegből. A gép álltal a szőnyegszálak tövébe 70 fokos vizet permetezünk majd egy kefe segítségével a szőnyegtisztító adapter átdolgozza a szálakat, ezután a szívó rész eltávolítja a szennyezet vizet. Az öblítést addig végezzük amíg a szőnyegből tiszta vizet nem szívunk vissza. 

Az öblítés után a szőnyeg minimálisan nyirkos marad. Mint a mosásnál a centrifugázás után is nyirkos a ruha. A száradásnak idő kell. Jó idő esetén a száradás az öblítés gyakoriságától függően 24-36 óra.

Hogy miért fontos a padlószőnyegek tisztítása arról itt olvashat bővebben. 

Régebben sokan béreltek extrakciós gépeket szőnyegtisztításhoz. Sajnos a mai napig a legtöbben még mindíg azt gondolják hogy a szőnyegtisztítás ezt jelenti. Ha kiváncsi a küldönbségre olvassa el cikkünket. 

Darabszőnyeg tisztítás

Darabszőnyeg tisztítás háztól házig szállítással. 

Vállaljuk darabszőnyegek tisztítását elszállítással, egy hetes határidővel. Dunaújváros és környékén hétfői és csürötröki szállítási nappal.

Kérje ingyenes felmérésünket, és kollégánk a helyszínen szemrevételezés után pontos árat tud mondani a tisztítandó szőnyegekre, továbbá felvilágosítást tud adni a tisztítás eredményéről. 

Darabszőnyegek tisztításának folyamata:

4 lépcsős technológiát használunk takarítás során. Csak olyan szőnyegeket tudunk tisztítani, melyet nedves technológiával lehet tisztítani. Minden szőnyeg hátoldalán található egy tájékoztató a szőnyeg anyag összetételéről és annak tisztítási módjáról. Amennyiben ez a tájékoztató már sérült, vagy nem található kérje kollégánk segítségét. 

  1. Szőnyegek alapos portalanítása. Első lépésként a szőnyeget egy speciális porológéppel portalanítjuk. A szőnyeget színére fordítjuk, és a gép segítségével a benne lévő port kiütjük a szőnyegből. Fontos! Amit szárazon el lehet távolítani a szőnyegből azt el is kell! Így a port gyakorlatilag nem mossuk bele a szőnyegbe. A szőnyeget visszafordítása után egy hengerkefés porszívóval átporszívózzuk. A kefe segítségével kifésüljük a hajszálakat, szöszöket állati szőrszálakat, továbbá a maradék port is eltüntetjük. 
  2. Samponozás: Habgenerátorral szerelt egytárcsás súrológépünk segítségével száraz habot képezünk a szőnyeg szálai között. A letapadt szőnyegszálakat hengerkefés géppel fésüljük fel, továbbá a gép segítségével a szőnyegszálak tövéhez eljuttatjuk a szárazhabot. A hab segítségével a leragadt makacsabb szennyeződéseket is el tudjuk távolítani. 
  3. Öblítés: Speciális forróvizes extrakciós gép segítségével a szennyeződéssel telített habot kiöblítjük a szőnyegből. A gép álltal a szőnyegszálak tövébe 70 fokos vizet permetezünk majd egy kefe segítségével a szőnyegtisztító adapter átdolgozza a szálakat, ezután a szívó rész eltávolítja a szennyezet vizet. Az öblítést addig végezzük amíg a szőnyegből tiszta vizet nem szívunk vissza. 
  4. Szárítás: Az így kitakarított szőnyeget egy szárítóra helyezzük, ahol folyamatos levegő keringtetés mellett teljesen megszárítunk.

Az így kitakarított szőnyeget az elszállítást követő 1 héten belül szárazon visszaszállítjuk otthonába. Kollégánk segít a szőnyegeket leteríteni és a bútorokat visszahelyezni

Ipari takarítás

Professzionális gépeinkkel vállaljuk cégek, vállalkozások takarítását a következő területeken. 

Kérje ingyenes állapotfelmérésünket. 

Pipere takarítás

Vállaljuk lakások, irodák, kisebb épületek, felújítások utáni pipere takarítását. 

 

Lap teteje

Vissza a normál nézetre